HVORDAN LAGE SNUS

Gjør-det-selv porsjonssnus er raskt og enkelt å lage, og du kan spare mye penger på å lage det selv.

Tørre porsjonsposer med snus tilsettes væske, og eventuelt aroma etter ønske, og lagres i ett til to døgn før det er klart. Flere av sortene fra X-15 er også smaksatt på forhånd, slik at det holder med å kun tilsette vann som fordeles jevnt over porsjonsposene.

Fremgangsmåte X-15

  • Mål opp 1,3dl vann. Justér vannmengden etter hvor fuktig du ønsker din snus.
  • Hell væsken jevnt over porsjonsposene, og lukk posen. Vend posen for å fordele væsken med alle porsjonsposene. Du kan også legge snusen på et brett og spraye væsken jevnt over porsjonsposene.
  • Legg posen med snusen tilbake i boksen, og a snusen hvile i romtemperatur i ett døgn, snusen er da ferdig.
  • Vil du smaksette din snus? Bytt ut like mye vann som snusaroma, og bland vann og aroma før du tilsetter væsken.

Fremgangsmåte Prillan

  • Løs opp 15g vanlig salt i 1,5dl varmt vann. Justér vannmengden etter hvor fuktig du ønsker din snus.
  • Vil du smaksette din snus? Bytt ut like mye vann som snusaroma, og bland vann og aroma før du tilsetter væsken.
  • Hell væsken jevnt over porsjonsposene, og lukk posen. Vend posen for å fordele væsken med alle porsjonsposene. Du kan også legge snusen på et brett og spraye væsken jevnt over porsjonsposene.
  • Legg posen med snusen tilbake i boksen og oppbevar i kjøleskap i 1-2 døgn. Klart!

 

Tips! Bruk gjerne en større ziplock-pose som du har porsjonsposene over i før du tilsetter væsken.

Etter tilberedning oppbevares snusen kjølig, og har like god holdbarhet som vanlig porsjonssnus.