SNUSBONDEN

Snusbonden - norsk snus

Snusbonden er en norsk mikroprodusent og leverandør av håndverkssnus av førstklasses kvalitet. De dyrker tobakk og produserer snus på Byneset utenfor Trondheim, på bærekraftig måte i tillegg til å bruke den mest miljøvennlige emballasjen som er tilgjengelig.

Snusbondens produkter inneholder lokale råvarer i størst mulig grad. Dette er fundamentet for å sikre en miljøvennlig profil og for å tilby et produkt som er særegent, miljøvennlig og bærekraftig. Som en norsk snusvariant av et mikrobryggeri, ønsker Snusbonden å tilby et produkt som har et miljøvennlig kretsløp, i tillegg til være en opplevelse litt utenom "det vanlige".

Etter en vellykket testproduksjon i 2019, ble produksjonen trappet opp i 2020, og 1.5 mål ble satt av til tobakksplanter. Snusbonden er nå blitt den første Norske tobakksplantasjen på over 70 år! Selv for folk som ikke snuser er dette en utrolig spennende reise å følge, helt objektivt skrevet selvfølgelig.
 
I 2021 ble det et stort byks for Snusbonden da det ble sådd rundt 30 000 planter på 16 mål, som danner grunnlaget for 2022. I tillegg til en stor økning i produksjon og interesse for produktet, så har Snusbonden som første aktør i Norge, fått bevilgning fra helsedirektoratet for produksjon av tobakk og snus, som gjør dem til den første kommersielle tobakks- og snusprodusenten på veldig mange år.